Onze impact

 

Digi Surfer is een en sociale circulaire IMPACT onderneming. Wij willen onze doelen kwantificeren en daarmee onze impact duidelijk maken. Daar doen we het allemaal voor!

De IMPACT van Circulaire laptops

Elektrisch en elektronisch afval, oftewel e-waste, is op dit moment de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. E-waste is schadelijk en prijzig om te verwerken op een milieuvriendelijke wijze. Bijna 50 miljoen ton e-waste wordt per jaar gegeneerd. Vaak wordt dit weggegooid bij het gewone huisvuil. De schadelijke effect van e-waste zijn extreem slecht voor zowel de gezondheid als het milieu. Hoewel e-waste enkel 2% omvat van de wereldwijde vaste afvalstroom op het land, beslaat het tot 70% van de schadelijke materialen.

Het is dus belangrijk om als bedrijf of organisatie hierin de verantwoordelijkheid te nemen. Dit doen wij door het steeds hergebruiken van de waardevolle apparatuur voor verschillende doelgroepen. Daarmee verlengen we de levensduur. Dit noemen wij “circulaire laptops”. Daarmee dragen we er zorg voor dat er minder onnodige nieuwe laptops geproduceerd worden. Als alle inzet mogelijkheden van de circulaire laptops uitgeput zijn, worden de laptops op de meest optimaal mogelijke manier gerecycled. Hierbij komen nauwelijks of geen milieu beschadigende stoffen vrij. Op deze manier bewandelen we de weg naar een Zero E-waste economie en dragen we bij aan een duurzame samenleving.

CO2 besparing per Digi Surfer laptop

Sinds 2017 heeft Digi Surfer 1,400,000 kg CO2 bespaard.

Dat is hetzelfde als 1096 autos die een jaar lang niet meer de weg op gaan!

Bronnen:

https://www.autoweek.nl/autonieuws/artikel/gemiddelde-co2-uitstoot-in-2018-hoogste-in-vier-jaar/

https://www.climateneutralgroup.com/nieuws-inzicht/wat-is-1-ton-co2/

https://www.cbs.nl/nl-nl/maatschappij/verkeer-en-vervoer/transport-en-mobiliteit/mobiliteit/verkeer/categorie-verkeer/personenautoverkeer

https://i.dell.com/sites/content/corporate/corp-comm/en/Documents/dell-laptop-carbon-footprint-whitepaper.pdf

Vragen over onze berekening of bronnen? Stuur dan een mail naar info@digisurfer.nl!

De impact van digitale vaardigheden

Met het aanbieden van circulaire digitale (leer)middelen gecombineerd met hulp en digitale vaardigheidstrainingen realiseert het business model van Digi Surfer een grote maatschappelijke impact doordat het mensen weer in staat stelt de regie in hun eigen digitale leven te grijpen. Specifiek voor dit doel is onze taalloze DIVA Cursus in samenwerking met taalschool TCM samengesteld om de kwetsbare doelgroepen te kunnen bereiken. We hebben namelijk geleerd dat bestaand materiaal óf te talig óf te ingewikkeld is voor onze doelgroepen.

Bedrijven, organisaties en NGO’s: maak IMPACT en doe met ons mee!

Digi Surfer biedt een win-win situatie voor alle professionele participanten (zoals bedrijven, NGO’s en organisaties) ende  betrokkeneneind gebruikers zoals consumenten, medewerkers en burgers. Professionele partijen stimuleren de digitale participatie van hun medewerkers, waardoor deze een waardevoller bestaan op kunnen bouwen. Deze zienswijze past in ieder circulair HR beleid. Ouderen organisaties, gemeenten, bedrijven en instellingen hebben zich bij reeds ons aangesloten. Je kunt ons programma toepassen in je eigen organisatie, of je kunt ons steunen onze missie te verwezenlijken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Onze expertise inschakelen of vragen over laptops?

Neem contact op voor de mogelijkheden of bekijk al onze diensten.