Circulaire Laptops

Een circulaire laptop is een op professionele wijze refurbished laptop. De laptops zijn technisch 100% in orde, ze werken dus naar behoren en ze doen wat je ervan mag verwachten. Wij verlengen we de levensduur van de laptops en verminderen E-waste (elektronisch afval) door gebruikte Laptops zo lang mogelijk steeds weer opnieuw in te zetten bij diverse doelgroepen, net zo lang als de technische en economische levensduur dit toelaat. Onze circulaire Laptops zijn altijd van hoogwaardige kwaliteit. Daarom werken wij samen met gecertificeerde ondernemingen die garant staan voor een juiste verwerking van de Laptops zowel op het gebied van data wissen, diagnostiek en herstel reparaties. Hierdoor zijn onze premium plus circulaire laptops “zo goed als nieuw” met her en der kleine gebruikssporen. Uiteindelijk recyclen we de laptops op een verantwoorde en (Weeelabex). gecertificeerde wijze. Circulair zijn we van “the first user to the grave”.

Inzet in ontwikkelingslanden

Na gebruik van de laptops in de digitaal meer ontwikkelde landen (Europa), hebben wij mogelijkheden de laptops in te zetten in digitaal minder ontwikkelde werelddelen zoals Afrika (Marokko) of het Midden Oosten (Palestina). In deze regio’s zijn de kwaliteitseisen die men stelt aan computers in het algemeen veel lager. De oudere laptops worden daarom in deze regio’s ingezet, zodat de regionale bevolking toegang tot het digitale domein kan verkrijgen.

Gecertificeerde, duurzame en verantwoorde recycling

Zijn de laptops echt “op” of stuk? Dan recyclen onze nationale en internationale partners deze op verantwoorde en gecertificeerde manier. In Nederland verzamelen we de niet-inzetbare systemen, waarna via partners het de-assembleren van de componenten volgt. De recyclers ontmantelen deze vervolgens naar herbruikbare materialen zoals koper, goud, plastic en glas. Deze gecertificeerde recyclers hebben als plicht alle restmaterialen maximaal te hergebruiken. Bij dit proces wordt het milieu in alle opzichten ontzien.

Het recyclingproces wordt uitgevoerd met Weeelabex (Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence) gecertificeerde recyclers. Met uniforme regels voor inzameling, opslag, transport, verwerking, recycling en hergebruik van e-waste, zijn we zeker van een goede verwerking van onze ingezette apparaten. Uiteraard wordt op de uitvoering door  WEEELABEX gecontroleerd en zijn de recyclingresultaten op te vragen via website https://weeelabex.org. Het IT-afval wordt daarnaast tevens volgens de normen van CENELEC NEN-EN 50625 verwerkt.

Certificering circulaire laptops

Om de hoge kwaliteit van de refurbished Laptops te waarborgen, werken we uitsluitend samen met gecertificeerde partners en toeleveranciers.

Certificering Data Whipe

Voor het wissen van gegevens en (hardware) diagnoseoplossingen maken wij gebruik van de software van Blancco. Deze bewerkingsmethode methode is getest, gecertificeerd, goedgekeurd door organisaties over de hele wereld: Blancco – Certifications & Recommendations.

Klik hier onder op de knop om een selectie internationale certificeringen te zien.

Internationale Data Whipe Certificeringen

Nederland: Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst gecertificeerd (AIVD)

Het Nationaal Bureau voor Seinbeveiliging (NBV), onderdeel van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD):  Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) | Informatiebeveiliging | AIVD

Duitsland: Bundesamt Fuhr Sicherheit in der Informationstechnik (BSI)

Gecertificeerd door het Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI), ook wel bekend als GISA. De certificering voldoet aan de strenge veiligheidseisen voor geclassificeerde documenten en is gecontroleerd door de TÜV SÜD: BSI – Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik

Frankrijk: Development Services Conseils Informatique (DSCI)

Als enige gecertificeerd door de DCSI; Central Information Systems Security Division onder het gezag van de Franse secretaris-generaal voor Nationale Defensie. DSCI Développement Services Conseils Informatique – Gestion de parc informatique (dscipro.fr)

NATO

Door de NAVO aanbevolen en opgenomen in de prestigieuze NATO Information Assurance Product Catalogue (NIAPC), die wordt verstrekt aan militaire NAVO-partners en leden van het Partnership for Peace-programma.

Common Criteria (ISO 15408)

Common Criteria is een internationaal erkende onafhankelijke beveiligingscertificering die wordt erkend door regeringen in 26 landen in Europa (waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland), Australië, Azië en Noord-Amerika: Common Criteria : CC Portal (commoncriteriaportal.org)

Taal & COAST op Maat werkt al een aantal jaren met veel plezier samen met Digi Surfer, die voor ons een prettige innovatie samenwerkingspartner is waarmee wij al meerdere ideeën uit hebben gewerkt en hebben uitgevoerd. Door Digi Surfer zijn ook wij on bewuster geworden van de circulaire economie en van de manier hoe je bijvoorbeeld CO2 verder terug kunt dringen. De laptops die wij bij Digi Surfer afnemen zijn prima om opnieuw te gebruiken. De service die Digi Surfer daarbij verleent ontzorgt ons geheel. 

– Jasper ten Hoonte, Directeur Taal en Coast op Maat

 

Onze expertise inschakelen of vragen over laptops?

Neem contact op voor de mogelijkheden of bekijk al onze diensten.