Doneer je laptop

Met behulp van uw donatie helpen wij gezamelijk mensen en het milieu.

Digitale Armoede

Onze maatschappij ontwikkelt zich razendsnel. Vooral op het digitale vlak zien we dat miljoenen mensen niet meekunnen met deze digitale ontwikkelingen. Het ontbeert de mensen aan technologische kennis en middelen. Het effect hierna zien we direct terug in de recente stijging van de armoede onder een grote groep Nederlanders.

 

Waar en aan wie worden de laptops geleverd

De laptops worden in het binnen- en buitenland aan de sociale doelgroepen geleverd. We leveren in Nederland, België, Marokko en Libanon onze producten. Daarnaast verkopen we specifieke laptops tegen reguliere marktconforme prijzen. Het bedrag dat wij ontvangen gebruiken we voor de aankoop van meerdere andere laptops waarmee we meer mensen kunnen bereiken.

In 2022 in totaal 1.500 laptops gered hebben van de sloop en hebben daarmee 500.000 KG CO2 bespaard.

Hoe gaat het in zijn werking?

Doneren en ophalen van de hardware

Het doneren van hardware is simpel en veilig. Neem contact met ons op en we dragen er zorg voor dat we je laptops gratis komen ophalen. We maken daarvoor een ophaal-afspraak. Je krijgt een bevestiging van de apparatuur die we opgehaald hebben over e-mail. Klik hier voor een afspraak of bel direct naar Joost Kaan-Wagenaar op 06-25 56 52 19.

Data verwijderen

Wij verwijderen de opgeslagen data op een zorgvuldige, gecertificeerde manier van de laptop. Daarvoor maken wij gebruik van You Wipe of Blancco dataverwijdering software. Wij versturen je ook per laptop een certificaat dat alle data van de laptop geheel verwijderd is.

Refurbishen

Nadat de data is verwijderd, zorgen wij ervoor dat de hardware professioneel refurbished wordt. Dat doen we zelfstandig. In voorkomende gevallen (drukte) schakelen we daarvoor ook andere professionele refurbishers in.

Help je ons doel te halen?