Klassikale spoedcursus

1-Daagse klassikale Digitale vaardigheden spoedcursus met gratis refurbished laptop en 12 maanden en E-learning cursus en online begeleiding

Waarom is deze opleiding voor jou van belang?

De maatschappij digitaliseert in rap tempo. Waar digitale vaardigheden voorheen nog als ‘luxe’ of ‘voor jongeren’ werden bestempeld, is iedereen er tegenwoordig van doordrongen dat je niet meer zonder kunt. Juist in Corona-tijden hebben we gezien dat het voor mensen die niet digitaal vaardig zijn, lastig is om mee te blijven komen. Digitale vaardigheden zijn nodig om de noodza­kelijke dagelijkse dingen te regelen, zoals het invullen van de belastingpapieren, communiceren met MijnOverheid, sociale contacten te onderhouden en om concertkaartjes te reserveren. Maar ook op de werkvloer moeten mensen digitaal vaardig genoeg zijn om een loonstrookje te bekijken, het werkrooster in te zien, te rapporteren et cetera.

Ben jij dé geschikte kandidaat voor de cursus digitale vaardigheden?

De opleiding is bestemd voor iedere volwassene in de leeftijd van 18 jaar en ouder die zijn of haar algemene digitale- en computervaardigheden wil verbeteren. Deze training is specifiek ontwikkeld voor mensen die de basis van het laptop en internetgebruik willen leren. Het is fijn als de spreek- en luistervaardigheid voldoende is ontwikkeld. Het spreek- en luisterniveau ligt boven niveau B1/ 2F en de woordenschat is voldoende. Het lesmateriaal op de Portal is visueel en hiermee ook geschikt voor mensen die moeite hebben met lezen en/of schrijven. Wij hebben veel ervaring met NT2 en kunnen het programma online in meerdere talen aanbieden. Informeer hiervoor naar de steeds uitgebreidere mogelijkheden.

Welke vooropleiding moet je hebben gevolgd?

Voor de cursus digitale vaardigheden is geen specifieke vooropleiding vereist.

Vrijstellingen

Op de DiVa cursus is geen vrijstelling van toepassing.

Welk niveau brengt jou de cursus digitale vaardigheden?

Na de cursus ben jij digitaal redzaam.

Maak kennis met onze unieke aanpak en lesmethode

Onze werkwijze is uniek doordat we samenwerken met professionals op het gebied van ICT en taal­specialisten. Door deze gebundelde kennis en ervaring is de cursus “digitale vaardigheden (DiVa)” laagdrempelig en voor veel doelgroepen aantrekkelijk.

We streven gezamenlijk naar digitale inclusie en het beperken van e-waste. De refurbished laptops die gebruikt worden tijdens deze cursus worden op deze manier op een duurzame manier ingezet.

Omdat de cursist vaak niet in het bezit is van een modern device (zoals een laptop), verkrijgt elke deelnemer een refurbished laptop*, zodat men de opgedane vaardigheden samen met Digi Surfer verder kan ontwikkelen. Deze laptop mag je houden en is je eigendom.

Eenmalig klassikaal les en 12 maanden onder begeleiding online doorleren

De DIVA cursus volg je 1 dag klassikaal in groepsverband onder begeleiding van onze docenten. Tijdens de cursus kun je gebruik maken van de aanwezige computers op de opleidingslocatie. Je hoeft je eigen computer niet mee te nemen. We leren je op interactieve wijze met de computer om te gaan en de lessen te volgen. Op deze dag leer je alles wat je dient te weten en verdien je het certificaat.

Om er zorg voor te dragen dat je de opgedane kennis niet vergeet, geven we je een unieke inlogcode die je gedurende 1 jaar direct toegang geeft tot het Diva platform. Je kunt op deze manier alle Digitale vaardigheden lessen in je eigen tijd en tempo nog eens herhalen. Je bent tijdens de cursus bezig met taal en digitale vaardigheden. Je krijgt ondersteuning vanuit onze help­desk en je bent werkzaam op je eigen device (laptop).

Naast zelfstudie, kun je ook gedurende het jaar deelnemen aan het online Webinar onder leiding van een docent die online lesgeeft. Je kunt verder ook de livestream bezoeken, waar je gericht vragen kunt stelen aan de docent. Daarnaast zijn alle lessen op het YouTube kanaal te zien voor herhaling en oefening. Op deze manier helpen we je steeds verder op de digitale snelweg!

 

 

Meten = weten!

Vooraf aan de training, voeren we met alle deelnemers een intake. Tijdens deze intake nemen we een 0-meting af, zodat we het startniveau van de cursisten goed in kaart hebben.

  Wat kun je van de cursus verwachten?
  • Een 8-daagse training inclusief gebruik van een refurbished laptop.
  • 1 Jaar lang inlogmogelijkheid op de online exclusieve digitale vaardigheden (DiVa) Portal, dat 2-maandelijks gevuld wordt met nieuwe leer-modules (“een leven lang leren”)
  • 1 Jaar lang toegang tot het online Webinar en de live feed, waar cursisten live aan elkaar en aan de docenten vragen kunnen stellen.
  • 1 Jaar lang toegang tot het YouTube Diva clips om de opleidingen te herhalen en te oefenen. Hier kunnen de cursisten ook kennis maken de nieuwste leer-modules.
   Wat kun je verwachten op de training dag?

   De 8-daagse training (8 dagen x 6 uur = 48 uur les) gaat in op de algemene digitale vaardigheden die je nodig hebt om de cursus verder te volgen en op relevante hoofdstukken wordt dieper ingegaan. Tijdens deze opleiding leer je alles wat je dient te weten en stomen we je klaar voor je examen. Je kunt op de opleidingslocatie gebruik maken van de aanwezige refurbished laptop. Je hoeft je eigen computer niet mee te nemen. In werkt samen in groepen van 10 tot maximaal 25 deelnemers.

    

   Tijdens deze trainingen zetten wij (afhankelijk van de groepsgrootte) 1 a 3 professionele- en/of gekwalificeerde vaardigheidstrainers in die bekwaam zijn in het eigen maken van digitale vaardigheden voor de cursist.

    

   De docenten en trainers beschikken over voldoende kennis, geduld en mogelijkheden om de deelnemers van eventuele faalangst af te helpen en hen te begeleiden tijdens het leerproces. Onze professionals die op dit traject actief zijn, zijn gewend om te werken met NT1-ers (Nederlands als 1e Taal) en NT2-ers (Nederlands als 2e Taal).

    Examinering

    Na afronding van de 8-daagse opleiding wordt er een eindmeting afgenomen en kan de leercurve worden gemeten. Het examen neemt 30 minuten in beslag. Je legt het examen af op locatie.

    Er is sprake van 1 eindtoets. Deze kun je tot 3 keer toe herkansen. Alle toetsen worden online afgelegd.

    Diploma

    Bij goed gevolg ontvang je het diploma ”Digitale vaardigheden”. Met dit diploma (certificaat) blijf je ook na de opleiding een jaar lang toegang houden tot de Portal. De digitale vaardigheden opleiding leidt niet tot een wettelijk erkende kwalificatie. De cursus helpt je verder in je basis ontwikkeling om meet te doen in onze digitale samenleving.

     

    Hoe ziet de cursus Computervaardigheden eruit?

    De cursus behandelt vier (8) hoofdonderwerpen. De acht lessen die daaruit volgen brengt je naar een goed basisniveau van digitale vaardigheid. Het cursusmateriaal is zo samengesteld dat iedereen de cursus kan volgen.

    Met illustraties en animaties word je bij de hand genomen om (met je eigen cursuslaptop) aan de slag te gaan. We behandelen relevante thema’s als DigiD en overheid, cyber security (phishing, email), digitaal solliciteren en veilig shoppen op het internet. Daarnaast komen onderstaande onderwerpen aan de orde:

    1) Laptop gebruik

    • Laptop opladen, openklappen en aanzetten.
    • Gedragsregels over laptop gebruik, touchpad gebruiken.

    2) Ethernet en Wifi netwerken

    • Wifi netwerken zoeken en verbinding maken en verbreken.
    • Het verschil tussen open en gesloten netwerk kennen.
    • Wachtwoorden invullen, netwerknaam en wachtwoord vinden.

    3) Internet

    • Basis functionaliteit browser (Chrome) en zoekopdrachten bij zoekmachine uitvoeren.
    • Informatie opzoeken, dataverzameling en sleutelwoorden begrijpen.
    • Op websites navigeren, website (google) formulieren invullen.
    • Veel gebruikte websites kennen, met DigiD inloggen.

    5) Veiligheid

    • Virus herkennen en voorkomen.
    • Antivirussoftware kennen en Antivirus scan uitvoeren.
    • Phishing kennen en herkennen.
    • Gekleurd- en nepnieuws Intentie achter media kunnen inzien
    • Reclame kunnen herkennen.

    7) Software

    • Met het Windows startmenu om kunnen gaan.
    • Vensters afsluiten, in grootte veranderen en met meerdere vensters tegelijk werken.
    • Libre Office opstarten, berichten en brieven schrijven, mappen structuur begrijpen.

    4) Sociale media

    • Weten wat een (social) profiel is.
    • Het bereik van sociale media begrijpen met voor- en nadelen).
    • Cookies begrijpen, YouTube (kids) kennen en van YouTube tutorials leren.
    • Facebook en Instagrams openen.

     

    6) Email

    • Gmail kennen en openen en gegevens invullen.
    • Sleutel metafoor begrijpen, veilig wachtwoord en account aanmaken.
    • E-mail versturen, ontvangen, openen en bijlage toevoegen en openen.

     

    8) Solliciteren

    • Leren hoe je op via internetwebsites vacatures kunt vinden.
    • Inloggen, opslaan en favoriet maken van vacatures.
    • Leren hoe je direct kunt solliciteren via invulformulieren.
    • Het uploaden van (persoonlijke) gegevens en bijlagen op de websites.

    Deze onderwerpen vormen de basis van de training. Elke 8 weken zorgen wij voor een nieuwe les in de Portal, zoals Gebruik DigiD en Online Solliciteren. We stimuleren de deelnemers om ook thuis in te loggen in de Portal met hun inlogcode, zodat zij zich ook na de trainingsdagen blijven ontwikkelen.

    Toegang tot de online E-learning module

    We verstrekken je bij elke DiVa cursus een unieke inlogcode die je gedurende 1 jaar direct toegang geeft tot het Diva platform. Je kunt op deze manier alle Digitale vaardigheden lessen in je eigen tijd en tempo via zelfstudie leren en herhalen. Je krijgt ondersteuning vanuit onze help­desk en je bent werkzaam op je eigen device (laptop).

    Taalloze cursus

    De Diva cursus op het Diva Live portaal is in vele talen beschikbaar. Elke periode worden er talen aan toegevoegd. Je kunt dus je eigen taal kiezen. Wil je liever niet lezen? Geen nood. Dan kun je in je eigen taal de docent horen spreken. Zo mis je niets.

    Online begeleiding

    Gedurende de gehele cursus (tot een jaar) begeleiden we je stap voor stap. We vragen je ook een zelf test in te vullen. Dan kun je na de cursus je leercurve ontdekken. We willen dat je veel vooruitgang boekt. Dat doen we op volgende manieren:

    • Via het live Webinar zie je steeds je favoriete docent weer. De opgenomen DiVa cursus kun je steeds weer terugkijken, les voor les.
    • Tijdens de Digi Surfer livestream (online chat, meeting rooms of vragenuur) worden alle cursisten Tijdens de livestream kun je de moderator (docent) of elkaar vragen stellen en je kunt elkaar verder helpen. In deze virtuele ontmoetingsplek maak je kennis met gelijkgezinden met dezelfde uitdaging.
    • Toegang tot het YouTube Diva Tips & Tricks om de opleidingen te herhalen en te oefenen. Hier kunnen de cursisten ook kennis maken de nieuwste leer-modules.
    Studiebelasting

    De deelnemer op eigen initiatief verder leren en herhalen op het online platform. De deelnemers kunnen thuis dagelijks aan de slag met de oefeningen in het portaal. Daarmee is de totale studiebelasting persoonsafhankelijk, maar nooit langer dan 12 maanden. Mochten studenten tijdens de thuisstudie hulp nodig hebben kunnen ze contact opnemen met de helpdesk. De helpdesk is gedurende het gehele studiejaar voor studenten beschikbaar.

    Studiebegeleiding online en ondersteuning bij vragen

    Van begin tot eind begeleiden we je met betrekking vragen over de cursus tot en met technische (laptop en software) gerelateerde ICT vragen.

    • Via de servicepagina van Digi Surfer (https://digisurfer.nl/service/)
     • Hier kun je op verschillende manieren contact met ons opnemen. Klik hiervoor op het geijkte icoon of de afbeelding.
    • E-mailen
     • Mail je vraag naar service@digisurfer.nl. Bij drukte kun je een autoresponse verkrijgen waarbij we onze vermoedelijke reactietermijn aangeven.
    • Whatsappen
     • Je kunt ons whatsappen op 0031-6-21 62 64 13. Bij drukte kun je een autoresponse verkrijgen waarbij we onze vermoedelijke reactietermijn aangeven.
    • Direct contact via de telefoon
     • Bij Digi Surfer zijn wij de hele werkweek bereikbaar van 10:00 tot 16:00 op nummer 0031-6-21 62 64 13.
    Wat zijn de kosten van cursus Computervaardigheden?

    De klassikale dagopleiding kost 3.999, – euro inclusief BTW. Inbegrepen zijn:

    • 8-Daagse klassikale cursus waar je gebruik kunt maken van de aanwezige computerapparatuur (laptops).
    • 1 Jaar lang toegang tot de onlinecursus (e-learning), de online Webinars en de live feeds.
    Wanneer start de cursus Computervaardigheden?

    De cursus Computervaardigheden wordt als volgt aangeboden:

    • De startdatum start op een datum naar keuze.
    • Je verkrijgt dan (direct) de inlogcodes van het online portaal.
    • Op het einde van de training wordt een examen afgelegd en ontvang je een certificaat.
    * Refurbished Laptop

    Omdat Digi Surfer as Social Enterprise het vergroten van digitale inclusie als hoofddoelstelling heeft, verkrijg je van Digi Surfer een circulaire laptop** bij al onze klassikale cursussen. Deze laptop mag je houden en is je eigendom. Op deze manier kun je ook thuis online met ons verder leren!

    * Laptop services

    1 Jaar lang helpdesk support op de laptop (teamviewer, telefonische helpdesk) als je een laptop van Digi Surfer hebt.

    ** Laptop specificatie

    De laptop van het merk HP, Lenovo, Dell of Fujitsu is uitgevoerd met een 13,3 tot 15,6  Inch beeldscherm met ingebouwde webcam en wordt geleverd inclusief accu, power adapter en netsnoer. De refurbished laptop** wordt compleet geleverd met voor geïnstalleerde software Windows 1, virusscanner, Libre office softwarepakket, Digi Surfer “Contact button” en Teamviewer voor helpdesk ondersteuning. Inclusief 3 maanden garantie en technische helpdesk ondersteuning.

    ** Refurbished betekent “gereviseerd”.

    De gereviseerde laptop is technisch 100% in orde met gebruikssporen en of beschadigingen op de behuizing. De accu heeft een minimale capaciteit van 50% t.o.v. een nieuwe accu, waardoor je gemakkelijk een behoorlijke tijd zonder netsnoer kunt werken. Met netsnoer kun je uiteraard continue werken. De laptop is compleet nagelopen op alle belangrijke punten, de kwetsbare onderdelen zijn vervangen door nieuwe en is vervolgens professioneel gereinigd.

    Wil je nog meer weten?

    Bekijk dan onze FAQ op www.digisurfer/faq. of neem hieronder contact met ons op.

    Meer informatie of wil je je aanmelden?

    Bel ons op 06-21 62 64 13 of mail ons via info@digisurfer.nl. We helpen je graag verder!

    15 + 4 =