Veel Gestelde Vragen

 

Alles Over Digi Surfer

Digi Surfer is een circulaire, sociale impactonderneming. De twee doelstellingen sociaal en circulair, vertalen we in concrete resultaten als IMPACT. Dat is het meetbaar resultaat (de impact) die Digi Surfer en haar business partners hebben op de uitvoering van de doelstellingen.

Waarom is Digi Surfer een circulaire onderneming?

Omdat we de (economische) levensduur van de producten verlengen, verhogen we effectief de waarde die de producten hebben voor de samenleving voor het einde van hun technische levenscyclus. Na gebruik van de Laptops in de digitaal meer ontwikkelde landen (Europa), hebben wij mogelijkheden de laptops in te zetten in digitaal minder ontwikkelde werelddelen zoals Afrika (Marokko) of Arabië (Palestina). In deze regio’s zijn de kwaliteitseisen die men stelt aan computers in het algemeen veel lager. De oudere laptops worden daarom in deze regio’s ingezet, zodat de regionale bevolking toegang tot het digitale domein kan verkrijgen.

 

Zijn de laptops echt “op” of stuk? Dan recyclen onze nationale en internationale partners deze op verantwoorde en gecertificeerde manier. In Nederland verzamelen we de niet-inzetbare systemen, waarna via partners het de-assembleren van de componenten volgt. De recyclers ontmantelen deze vervolgens naar herbruikbare materialen zoals koper, goud, plastic waardoor de behoefte aan mijnbouw van nieuwe materialen (die grote negatieve milieueffecten heeft) afneemt. Deze gecertificeerde (Weelabex) recyclers hebben als plicht alle restmaterialen maximaal te hergebruiken. Bij dit proces wordt het milieu in alle opzichten ontzien.

Waarom is Digi Surfer een sociale onderneming?

Met 18% laaggeletterden, 26% laagopgeleiden en 21% van de mensen die leven in armoede, zijn er in Nederland 2,5 miljoen mensen (digitaal) beperkt zelfredzaam en juist zij lopen door de abrupte digitalisering steeds verder achterop. Het tekort aan betrouwbare digitale apparaten onder kwetsbare maatschappelijke doelgroepen is schrijnend. Door samen te werken met bedrijven, gemeenten, NGO’s en instellingen, verlenen we services in de vorm van digitale vaardigheden cursussen en verspreiden we de lease- of laas laptops aan de kwetsbare doelgroepen. Met de opleiding wordt de kans vergroot dat actiever kan participeren in de maatschappij en zelfvoorzienend kan zijn. Met het verstrekken van de laptops dragen we direct bij aan armoede bestrijding.

Waarom is Digi Surfer een IMPACT onderneming?

Meten is weten. Wij meten de resultaten van onze inspanningen. Zo kan iedereen zien wat de positieve effecten zijn van onze inspanningen. Wij meten 2 separate IMPACT stromen: sociale impact en milieu impact. De sociale impact meten we door concreet aan te geven welke doelgroepen we waarmee bereiken en wat het resultaat hiervan is geweest. Zo hebben we recentelijk in de gemeente Amsterdam 5.000 laptops uitgedeeld aan minima. Hiermee hebben we in totaal 15.000 mensen geholpen om de digitale snelweg te betreden (elke laptop wordt gebruikt door gemiddeld 3 personen in (en buiten) het gezin.  De milieu IMPACT meten we simpelweg door de hernieuwde laptops te tellen die we circulair inzetten. Per hernieuwde ingezette Laptop besparen we 350 KG CO2 en vele andere giftige materialen. Onze doelstellingen zijn gebaseerd op een hernieuwde inzet van 12.000 laptops per jaar. Daarmee besparen we 4.200.000 KG CO2 per jaar als we onze circulaire doelstellingen behalen.

Alles over de Digi Surfer Laptops

Wij bieden je gecertificeerde, betrouwbare circulaire laptops aan, ondersteund door de best mogelijke garantie, goed toegankelijke technische helpdesk en swap (omruil) service.

Wat is een circulaire laptop?

Een circulaire laptop is een op professionele wijze refurbished laptop. De laptops zijn technisch 100% in orde, ze werken dus naar behoren en ze doen wat je ervan mag verwachten. Wij verlengen we de levensduur van de laptops en verminderen E-waste (elektronisch afval) door gebruikte Laptops zo lang mogelijk steeds weer opnieuw in te zetten bij diverse doelgroepen, net zolang als de technische en economische levensduur dit toelaat. Uiteindelijk recyclen we de laptops op een verantwoorde en (Weeelabex) gecertificeerde wijze. Circulair zijn we van “the first user to the grave”.

Waar worden de Laptops gereviseerd en gerecycled?

Onze circulaire Laptops zijn van altijd hoogwaardige kwaliteit. Daarom werken wij (in Nederland) samen met gecertificeerde (Nederlandse) ondernemingen die garant staan voor een juiste verwerking van de Laptops zowel op het gebied van data wissen, diagnostiek, herstel reparatie en reiniging. Hierdoor zijn onze premium plus circulaire laptops “zo goed als nieuw” met her en der kleine gebruikssporen. Ook de recycling vindt altijd zo lokaal mogelijk plaats (Nederland), om zo emissie uitstoot tot een minimum te beperken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze laptops bij gecertificeerde sociale werkplaatsen hersteld worden. Onze partners zijn MVO proof (maatschappelijk verantwoord). Zeker zo sociaal.

Waar komen de circulaire laptops vandaan?

We betrekken de laptops van lokale (Nederlandse) gemeenten, overheden en grote internationale bedrijven. Daardoor zijn we verzekerd van een stabiele toevoer van kwalitatief goede laptops.

Zijn circulaire laptops beter dan nieuwe laptops?

Ja, dat is goed mogelijk. Dit lijkt op het eerste gezicht wellicht een vreemde vraag en dito antwoord. Niets is echter minderwaar. De hardware betrekken wij uit de professionele zakelijke- en overheidsmarkt. Deze producten zijn kwalitatief van een beduidend  hoger niveau zijn dan laptops die op de consumenten markt gericht zijn; de professionele laptops zijn beter geconstrueerd door het gebruik van hoogwaardige onderdelen en kunnen ze beter tegen een stootje. In ons blog (volgt nog) zie je een voorbeeld vergelijking van een nieuwe laptop met een Digi Surfer Approved Laptop.

Voor wie zijn de circulaire laptops geschikt?

De circulaire laptops zijn voor iedereen geschikt. Omdat we je de meeste uitgebreide laptop garantie geven, ben je verzekerd van een goed werkende computer en verder helpen we je op technisch vlak via onze EHBO (eerste hulp bij online) helpdesk. Zowel particulieren van 8 tot 80 jaar, bedrijven, gemeentes en instellingen maken al jarenlang  gebruik van onze laptops en diensten.

Wat betekent Digi Surfer approved √ laptop?

Digi Surfer approved betekent dat de gebruiker een hoge standaard van ons mag verwachten. Van hardware kwaliteit, service en garanties tot en met het besef dat de laptops gericht ingezet worden na gebruik en adequaat gerecycled worden. Alle laptops die wij aanbieden zijn Digi Surfer approved.

Is er een kwaliteitsverschil tussen de Laptops?

Wij hanteren standaard specificatie waaraan al onze laptops dienen te voldoen. Deze technische eisen worden jaarlijks vastgesteld en vind je terug in de beschrijving van je gebruiksovereenkomst, op deze website of in de webshop. De vereisten worden steeds geüpgraded, afhankelijk van de aanvoer van de laptops. Elk jaar krijgen we nieuwere laptops binnen die telkens een andere, hogere specificatie met zich meebrengen. Op deze manier hebben we op elk moment de beste keuze voorhanden.

Wat is het verschil tussen een premium Plus en een premium circulaire laptop?

Een premium PLUS laptop is een modernere laptop dan de premium laptop. Een premium PLUS laptop kan 1 a 2 jaar oud zijn, terwijl een premium laptop 3 a 4 jaar oud kan zijn. De ouderdom zegt overigens helemaal niets over de werking van de Laptops, deze zijn allemaal 100% technisch in orde. Premium plus laptops zijn geschikt voor consumenten gebruik en Premium laptops worden alleen geleverd aan taalscholen voor gebruik in leslokalen en toetsing locaties.

Wat is de technische specificatie van de circulaire premium Plus en premium laptop?

Alle laptops zijn technisch 100% in orde en het betreffen altijd Slimline laptops (met accu met laptoplader) die via een gecertificeerde data-wipe met gecertificeerde software professioneel hersteld zijn. Esthetisch is de laptop vaak als “zo goed als nieuw” te beschouwen met her en der kleine gebruikssporen. De premium laptop kan meer gebruikssporen bevatten.

De laptops worden standaard geleverd met accu, oplader, muis, 14 Inch beeldscherm en webcam.

Laptopspecificatie

Processor

Werkgeheugen

Opslagcapaciteit

Premium Plus

Volgt nog

Volgt nog

Volgt nog

Premium

Volgt nog

Volgt nog

Volgt nog

Welke software is er op de laptop voor geïnstalleerd?

Alle laptops zijn voor geïnstalleerd met de meest gebruikte software pakketten, anti virus scanner en office pakketten ontbreekt daar niet in. Je laptop wordt compleet geïnstalleerd uitgeleverd met deze programma’s:

Windows 10 besturingssysteem of hoger met

 • Windows defender Anti-virus
 • Laptop onderhoud software pakket: CCleaner
 • Adobe Acrobat Reader (PDF-lezer),
 • Google Chrome webbrowser
 • Zoom
 • WhatsApp

Libre Office pakket (100% compatible met MS office):

 • Libre Writer (= MS Word)
 • Libre Calc (= MS Excel)
 • Libre Impress (= MS Powerpoint)
 • Libre Draw (= MS Paint)
 • Libre Base (= MS Access)
 • Extra: Libre formule editor en Libre Math
Wat kost licentie van de geïnstalleerde de software?

Dat kost je niets extra. Alle licenties zijn inbegrepen in de lease, abonnement of koopprijs.

Welke garantie geven jullie op de laptops?

We geven je tot 2 jaar garantie op de hardware. Daarnaast hebben we een swap (omruil) garantie, zodat je nooit zonder computer komt te zitten gedurende de looptijd van je lease of abonnement. Heb je de laptop gekocht? Dan krijg je 3 maanden swap garantie.

Welke certificering hebben de circulaire laptops?

Om de hoge kwaliteit van de gerurbished Laptops te waarborgen, werken we uitsluitend samen met gecertificeerde partners en toeleveranciers. Voor het wissen van gegevens en (hardware) diagnoseoplossingen maken wij gebruik van de software van Blancco. Deze bewerkingsmethode methode is getest, gecertificeerd, goedgekeurd door organisaties over de hele wereld: Blancco – Certifications & Recommendations

 

Nederland: Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst gecertificeerd (AIVD)

Het Nationaal Bureau voor Seinbeveiliging (NBV), onderdeel van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD):  Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging (NBV) | Informatiebeveiliging | AIVD

 

Duitsland: Bundesamt Fuhr Sicherheit in der Informationstechnik (BSI)

Gecertificeerd door het Federaal Bureau voor Informatiebeveiliging (BSI), ook wel bekend als GISA. De certificering voldoet aan de strenge veiligheidseisen voor geclassificeedocumenten en is gecontroleerd door de TÜV SÜD: BSI – Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik

 

Frankrijk: Development Services Conseils Informatique (DSCI)

Als enige gecertificeerd door de DCSI; Central Information Systems Security Division onder het gezag van de Franse secretaris-generaal voor Nationale Defensie. DSCI Développement Services Conseils Informatique – Gestion de parc informatique (dscipro.fr)

 

Common Criteria (ISO 15408)

Common Criteria is een internationaal erkende onafhankelijke beveiligingscertificering die wordt erkend door regeringen in 26 landen in Europa (waaronder Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Oostenrijk, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland), Australië, Azië en Noord-Amerika: Common Criteria : CC Portal (commoncriteriaportal.org)

 

NATO

Door de NAVO aanbevolen en opgenomen in de prestigieuze NATO Information Assurance Product Catalogue (NIAPC), die wordt verstrekt aan militaire NAVO-partners en leden van het Partnership for Peace-programma. De huidige certificering wordt bijgewerkt.

Alles over onze koop, lease en abonnementen (LaaS)

Hoe biedt Digi Surfer de laptops aan?

De laptops kun je kopen, leasen of via een abonnement verkrijgen. Op deze manier verkrijg je tegen de meest minimale kosten en precies volgens jouw wensen de beschikking over een premium plus circulaire laptop.

Wat is het voordeel van het Digi Surfer abonnement?

Dit is het meest flexibele abonnement met de meeste service. Na het eerste jaar is het abonnement maandelijks op te zeggen. Je eerste eenmalige (aan)betaling is het laagst. Je bent ook extra  verzekerd gedurende het de duur van het abonnement. Na afloop van het abonnement contract stuur je de laptop in goede werkende staat terug naar Digisurfer. Uiteraard staat de technische en EHBO helpdesk gedurende de looptijd voor je klaar en kun je de laptop altijd onder voorwaarden swappen (ruilen) tegen een laptop met minimaal dezelfde technische specificatie. Het abonnement noemen wij LaaS (Laptop As A Service).

Wat is het voordeel van de Digi Surfer lease?

Hier heb je de mogelijkheid 2 of 3 jaar zeker te zijn van je hardware. Je betaald de lease termijn vooruit voor de afgesproken 2 of 3 jaar. Na afloop van het abonnement contract stuur je de laptop in goede werkende staat terug naar Digi Surfer. Uiteraard staat de technische en EHBO helpdesk gedurende de looptijd voor je klaar en kun je de laptop altijd onder voorwaarden swappen (ruilen) tegen een laptop met minimaal dezelfde technische specificatie.

Wat is het voordeel van een koop contract?

Met het koopcontract ben je het meest voordelig uit. Het is de goedkoopste oplossing. Wel dien je het de gehele koopsom gehele ineens over te maken, waarna we je het product toesturen. Je SWAP service is beperkt tot 3 maanden en de helpdesk EHBO kun je alleen de eerste 6 maanden gratis bereiken. Een koopcontract is interessant als je digitaal onderlegt bent en goed met software kunt omgaan. Verder begrijp je ook hoe je de software van een laptop onderhoud.

 

Samenvatting

Abonnement

Lease

Koop

Voordeel

Meest flexibel met hoogste service

Zekerheid gedurende 2 of 3 jaar

Goedkoopste optie

Premium Plus Laptop

Ja

Ja

Ja

Opzegbaar

Flexibel

Per jaar

Garantie hardware

Gedurende looptijd

Tot 3 jaar

1 jaar

EHBO helpdesk

Gedurende looptijd

Gedurende looptijd

12 maanden

Swap

Gedurende looptijd

Gedurende looptijd

3 maanden

Verzekering

Ja

Optie

Optie

Live seminar

Ja (behalve Tonjn)

Ja

Ja

You tube kanaal

Ja (behalve Tonijn)

Ja

Ja

Circulair en verkoop van producten: hoe kan dat?

Als wij de laptop verkopen, is er geen sprake meer van een eigendomsbehoud voor Digi Surfer. We hebben immers de laptop verkocht en zijn geen eigenaar meer van de laptop en kunnen de laptop ook niet terug eisen voor recycling. Daarom bieden we een de kopers een substantiële incentive in de vorm van een waardebon van 50 euro (te besteden in onze webwinkel) als je de laptop in goede werkende staat naar ons terug stuurt. Dan kunnen wij de laptop OF opnieuw inzetten OF verantwoord recyclen. We willen hiermee voorkomen dat de laptop met het huisvuil meegenomen wordt en verbrand wordt, met alle milieuschade tot gevolg.

Alles over onze service

Niet alleen de fysieke kwaliteit van de Laptop, maar ook onze garantie, de technische helpdesk service en swap mogelijkheden, gecombineerd met gratis kennis seminars dragen er zorg voor dat iedereen het maximale uit zichzelf en de laptop kan helen. Je komt zelfs direct in contact met onze specialisten. Wij zijn met onze service altijd dichtbij! Verder kun je de Digi Surfer approved circulaire Laptop ook nog eens extra verzekeren. Zo weet je zeker dat je ongestoord kunt werken.

Welke expertise heeft Digi Surfer?

Onze experts helpen je graag met raad en daad verder. Als specialistisch bedrijf kunne we je helpen met vragen over circulaire Laptops en digitale vaardigheden. Onze experts werken tevens voor overheden en gemeenten als adviseurs. We stellen ze graag aan je voor:

 • Joost is gespecialiseerd in sociale inclusie en is tevens sociaal onderzoeker
 • Boris docent digitale vaardigheden en IT-specialist

Je kunt altijd met onze experts via de telefonische helpdesk en mail in contact komen. Daarnaast staan ze als docent voor de klas bij de digitale vaardigheden cursussen en kun je ze live vragen stellen tijdens de online seminars.

Wat betekent EHBO (Eerste Hulp bij Online) voor mij?

We bieden onze EHBO (eerste hulp bij online) helpdesk aan voor al de technische vragen die je hebt betreffende de laptop. Je kunt je vragen stellen gedurende de looptijd van je lease contract of abonnement. Indien je de laptop gekocht hebt, kun je gedurende 1 jaar gebruik maken van de OHBO service. Je bereikt de EHBO op daarvoor opengestelde uren onderaan deze website (volgt nog).

 

Geeft Digi Surfer ook online kennis seminars?

Jazeker! Online kun je onze live webinars bezoeken, waarin vragen van gebruikers door onze experts live beantwoord worden. Ook jouw vragen komen hier aan bod.

Heeft Digi Surfer een eigen YouTube kanaal?

 Leer je graag in je eigen tijd? Kijk dan naar het YouTube kanaal van Digi Surfer, waar je uitzending na uitzending alles nog eens kunt zien, zo vaak je wilt!

Welke garantie biedt Digi Surfer?

Digi Surfer geeft tot 3 jaar technische garantie op de hardware. Al onze laptops zijn voorzien van de meest hoogstaande kwaliteitscertificeringen. Check hier de alle specificaties en certificeringen van onze circulaire laptops. Onze garantie is jouw zekerheid.

Wat is een SWAP service?

Met onze swap service bedoelen we omruil service. We verzekeren dat we eventuele defecte laptops per direct vervangen. Je behoeft geen weken te wachten op diagnose, reparatie en verzending. Van de swap service kun je gedurende de looptijd van het abonnement of lease gebruik maken. Heb je de laptop gekocht, dan is deze periode beperkt tot 3 maanden. Je kunt je laptop swappen in geval het apparaat fabriek technische mankementen vertoond. Heb je echter zelf de schade veroorzaakt door vallen of brand door kortsluiting of onachtzaam gebruik? Dan kunnen we alleen swappen als je hiervoor een extra Digi Surfer swap verzekering hebt afgesloten.

Alles over onze extra swap verzekering

Kan ik mijn Laptop extra verzekeren?

Jazeker! Ben je op zoek naar extra zekerheid? Sluit dan de voordelige Digi Surfer Laptop swap verzekering af. Heb je een Digi Surfer abonnement? Dan is automatisch een swap verzekering bijgevoegd. Dan heb je nog meer mogelijkheden om de swap uit te voeren.

Wat is bij de extra swap verzekering extra verzekerd?

Je kunt alleen 1) valschade, 2) brandschade veroorzaakt door overspanning of kortsluiting en 3) laptop beschadiging door bedieningsfouten vergoed krijgen.

Wat zijn de vergoedingen van de extra swap verzekering?

Je bent maximaal verzekerd voor de betaalde netto oorspronkelijke aanschafwaarde bij Digi Surfer van het verzekerde originele apparaat. Je krijgt dus een andere, vergelijkbare, laptop thuis gestuurd. Wil je zelf een laptop die duurder is? Dan betaal je het verschil zelf vooraf bij.

Wat zijn de kosten van de extra swap verzekering?

Extra zekerheid voor jou voor slechts 50 Euro per jaar en een standaard eigen risico van 75 euro. De extra swap verzekering wordt actief vanaf het moment dat je de verschuldigde 50 euro aan ons onherroepelijk hebt over gemaakt.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de extra swap verzekering?

Voor het afsluiten van de extra swap verzekering hebben we je naam, adres en serienummer van je laptop nodig. That’s it! Let er graag op dat Digi Surfer om welke reden dan ook aanvragen kan afwijzen. Je kunt daaraan geen enkel recht ontlenen. Digi Surfer behoeft een dergelijke actie ook niet te moveren. Meld je hier aan.

Hoe lang loopt de extra swap verzekering?

De extra swap  verzekering loopt automatisch na 12 maanden af vanaf de ingangsdatum. Je hoeft niet op te zeggen en je contract wordt niet automatisch verlengd. Wel kun je de verzekering online zelf met nog eens 12 maanden verlengen.

Help mijn laptop is beschadigd. Wat nu?

Meld de schade op het website formulier “laptop schade melding” (formulier volgt nog) op www.digisurfer.nl. Na het correct ingeven van de gegevens, vertrekken we je een e-mail ter bevestiging EN een volledig ingevuld verzendlabel alsmede een verzenddoos. Stuur vervolgens de kapotte laptop in de door ons verstrekte verzenddoos gratis voor reparatie terug naar Digi Surfer. Je ontvangt de laptop zo snel mogelijk in gerepareerde staat terug of we swappen de laptop voor een vergelijkbare andere laptop. We houden je per e-mail op de hoogte van de voortgang. Let op dat je bij terug sturen van de beschadigde laptop altijd het eigen risico vooraf dient te betalen.

Wanneer kunnen we je met de swap verzekering niet meer helpen?

Je bent genoodzaakt om alle gevraagde informatie volledig en naar volle waarheid aan te geven. Je dient gedurende de looptijd van de extra swap verzekering de verzekerde laptop op correcte wijze en in bedrijfstoestand te bewaren en daarnaast dien je alle redelijke voorzorgsmaatregelen nemen om het risico van beschadiging te vermijden. Je bent verplicht bij schade deze onmiddellijk en uiterlijk binnen 7 dagen online te melden. Als we je vragen naar de toedracht van de schade, dan moet je waarheidsgetrouwe informatie verstrekken. Mogelijke kwitanties, bewijzen en andere documenten ben je verplicht onmiddellijk aan te leveren. Als je bovenvermelde verplichtingen niet of niet tijdig volgens instructies van Digi Surfer nakomt, heeft Digi Surfer geen enkele verplichting om de overeengekomen prestatie ut te voeren. Je kunt hieraan dan geen rechten ontlenen.

Alles over onze cursussen

Welke cursussen bieden jullie aan?

Wij bieden DIgitale  VAardigheden cursussen aan individuele personen in de leeftijd van 8 to 80 jaar aan. Wij noemen dat DIVA cursussen waarmee we je helpen om je digitale vaardigheid naar een hoger plan te brengen. We kennen 3 specifieke DIVA cursussen die je kunt bijwonen, de DIVA, de DigiTAALvaardig en de DigiTAALent cursus.

Hoe lang duurt de cursus?

De DIVA cursus volg je 1 dag of 8 dagen klassikaal in groepsverband onder begeleiding van onze docenten of individueel online. Om er zorg voor te dragen dat je de opgedane kennis niet vergeet, krijg je een unieke inlogcode die je gedurende 1 jaar direct toegang geeft tot de onlinecursus. Je kunt op deze manier alle lessen in je eigen tijd en tempo nog eens herhalen. Volg je de cursus zelfstandig online? Dan heb je maximaal 12 maanden de tijd om

Voor wie is de DiVa-cursus bedoeld?

 De opleiding is bestemd voor iedere volwassene in de leeftijd van 18 jaar en ouder die zijn of haar algemene digitale- en computervaardigheden wil verbeteren. Deze training is specifiek ontwikkeld voor mensen die de basis van het laptop en internetgebruik willen leren. Het is fijn als de spreek- en luistervaardigheid voldoende is ontwikkeld. Het spreek- en luisterniveau ligt boven niveau B1/ 2F en de woordenschat is voldoende. Het lesmateriaal op de Portal is visueel en hiermee ook geschikt voor mensen die moeite hebben met lezen en/of schrijven. Wij hebben veel ervaring met NT2 en kunnen het programma online in meerdere talen aanbieden. Informeer hiervoor naar de steeds uitgebreidere mogelijkheden

Wat is de doelstelling van de cursus?

Aan het eind van onze cursus beschik je over de basisvaardigheden om zelfstandig online door te kunnen leren en beschik je over een goed niveau van digitale vaardigheid. Met de opleiding kun je actiever participeren in de maatschappij. Je bent beter zelfvoorzienend in het digitaal domein en je hebt de vaardigheid om digitaal te kunnen solliciteren. Op deze manier helpen we je voor te bereiden om te participeren in de arbeidsmarkt.

Wat is de DIVA (Digitaal Vaardigheden) cursus?

De DIVA cursussen kun je klassikaal of online volgen en is geschikt voor iedereen in de leeftijd van 8 tot 80 jaar en kun je vanuit elk niveau instappen . Klassikaal bestaat de cursus uit 8 modules van 2,5 uur lestijd. Online verkrijg je middels een unieke inlogcode toegang tot de online DVA cursus modules, die je in je eigen tijd en tempo kunt volgen.

Wat moet ik al weten om aan de cursus te beginnen?

Voor de cursus digitale vaardigheden is geen specifieke vooropleiding of -kennis vereist.

Wat is de DigiTAALvaardig cursus?

De DigiTAALvaardig cursus verzorgen wij samen met regionale taalscholen en zijn klassikaal te volgen. Deze cursus is naast een digitale vaardigheden training ook een taal cursus voor mensen de Nederlandse taal minder vaardig zijn.

Wat is de DigiTAALent opleiding?

De DigiTAAlent cursus gaat nog een stap verder dan de DigiTAALvaardig cursus. Hier krijgen cursisten als extra een gedegen training in (digitaal) solliciteren. Op deze manier helpen we je voor te bereiden om te participeren in de arbeidsmarkt.

Alles over en voor overheden, bedrijven, (taal)scholen en instellingen

Wat bieden jullie voor gemeenten, overheden, gemeenten en instellingen?

Expliciet voor (taal) scholen en toetsingslocaties bieden wij specifieke premium laptops en technische ondersteuning aan. Voor bedrijven en overheidsinstanties zetten we professionele consultants in die alle weten over circulair ondernemen, e-wast reductie en digitale inclusie.

Levert Digi Surfer speciale laptops voor toetsing locaties en leslokalen?

Speciaal voor toetsing locaties bieden wij Premium en Premium Plus laptops met full service aan. Deze worden geleverd inclusief 1 gratis reserve laptop, zodat de examens en de lessen altijd gegeven kunnen worden. Hardware garantie, technische helpdesk en SWAP garantie gedurende de looptijd is inclusief. Met Digi Surfer all-in laptop verzekering. Vanaf 9 euro per maand!

 

Laptop

Eenmalig

Per maand

Vast

Opzegbaarheid

Gratis

Premium

90

€  9

12 mnd

Na 12 mnd maandelijks

1 reserve laptop

Premium Plus

150

€ 15

12 mnd

Na 12 mnd maandelijks

1 reserve laptop

Digitale vaardigheden cursussen voor (Taal)scholen

Taalscholen kunnen de DIVA (digitale vaardigheden) cursussen zelfstandig aan de doelgroepen aanreiken. Digi Surfer levert daar de nodige ondersteuning voor aan inclusief alle digitale cursus materialen.

 

Diva cursus vanaf 8 cursisten

 

€ 500 per cursist

Diva cursus online voor cursist

Via nternet secure inlog protocol

Inclusief

 

 

 

Diva live stream voor cursist

Nascholing zelfcursus en vraagbaak

Gratis service

Diva cursus handleiding

Voor leraar

Gratis service

Diva Docenten training (1 x 3 uur)

Train the trainer door Digi Surfer

Gratis service

 

 

 

Diva cursus klassikaal (8 x 2 uur)

Door leraar taalschool gegeven

€ 120  vergoeding voor de leraar  per cursist

 

Op onze digitale cursus materialen rekenen wij 9% btw. De leraar kan tegen 0% btw tarief de vergoeding ontvangen (60 euro per uur bruto).

Definities

Wat betekent Refurbished?

Dit Engelse woord betekent ‘reviseren’. Dat betekent dat Laptops operationeel gereed zijn gemaakt voor een nieuwe enthousiaste gebruiker. Het gaat hierbij de data verwijdering (data wipe), het diagnosticeren en repareren van defecten en het installeren van nieuwe software. De laptops zijn technisch 100% in orde, ze werken dus naar behoren en ze doen wat je ervan mag verwachten.

Wat is een circulaire laptop?

Een circulaire laptop is een op professionele wijze refurbished laptop. Wij verlengen we de levensduur van de laptops en verminderen E-waste (elektronisch afval) door gebruikte Laptops zo lang mogelijk steeds weer opnieuw in te zetten bij diverse doelgroepen, net zolang als de technische en economische levensduur dit toelaat. Uiteindelijk recyclen we de laptops op een verantwoorde en (Weeelabex) gecertificeerde wijze. Circulair zijn we van “the first user to the grave”.

Wat zijn de voordelen van een circulaire laptop?

De voordelen voor jou zijn: een hele goede laptop tegen een lage prijs met super service van Dig Surfer. Daarnaast ben je ook nog eens heel duurzaam bezig omdat hergebruik van materialen de meest duurzame manier is om bij te dragen aan een mooie wereld. De levensduur van Digi Surfer apparatuur laptops wordt met jouw hulp met zo’n 5 jaar verlengd. Kortom: je bespaart veel geld en je zet je in voor een betere wereld.

Wat is een circulair lease of LaaS model?

Dit is een lease- of laas abonnement constructie waarbij de gebruiker het product mag gebruiken voor de daartoe geëigende doeleinden en zich ertoe verbindt het product op een bepaald moment of wanneer het gebruik ervan is verlopen, terug te sturen naar de afzender; in dit geval Digi Surfer.

Wat is Recycling?

Recycling is het extraheren van waarde uit een product dat het einde van zijn levenscyclus heeft bereikt. Dit betreft hier het scheiden van basismaterialen, zoals zink, staal, iridium en plastic in laptops, zoals kunststoffen en metalen, om het afval efficiënter te kunnen afvoeren. Deze basismaterialen worden voor nieuwe doeleinde ingezet.

Wat is up-cycling?

De betekenis is hetzelfde als recycling, met dien verstande dat de materialen direct worden hergebruikt om er nieuwe laptops of andere elektronische apparatuur te maken. Een netwerk van partners met aparte specialisaties speler een rol in de totale levenscyclus van het product.

Technische Vragen

Wat maakt een laptop snel?

In elke laptop zit een harde schijf, RAM-geheugen en een processor. Deze 3 onderdelen voegen allemaal toe aan de snelheid van een computer.

De harde schijf is waar de laptop data opslaat. Des de sneller de harde schijf, des de sneller de computer opstart en je gegevens laadt.

RAM-geheugen is net anders dan het geheugen op je harde schijf. Meer RAM-geheugen zorgt er voor dat je meer programma’s en documenten tegelijk open kan hebben.

Waar RAM-geheugen helpt bij meer taken tegelijk uitvoeren, doet de processor weer iets anders. De processor zorgt ervoor dat elke taak sneller uitgevoerd wordt.

Wat is een SSD?

Een SSD is een type harde schijf. Je hebt HDD’s (Hard Disk Drive) en SSD’s (Solid State Drives). Solid State Drives zijn over het algemeen sneller en gaan langer mee. 

Hoeveel RAM-geheugen wil ik hebben?

De minimale hoeveelheid RAM-geheugen dat een computer nodig heeft voor Windows 10 is 4 gigabyte.

Wij adviseren 8 gigabyte RAM-geheugen. Dit is precies wat wij leveren met onze Premium Plus laptops.

Wat is een kloksnelheid?

De kloksnelheid is de snelheidseenheid van de processor. Deze wordt gemeten in giga herz (gHz). Een processor van 1.8 gHz is langzamer dan een processor met 2.6 gHz.

Mijn WiFi doet het niet, wat doe ik nu?

WiFi problemen kunnen door veel dingen veroorzaakt worden. Sommige laptops hebben een WiFi-knop of schuifknop. Deze knop kan je WiFi uitzetten. Kijk op je laptop of je zo een knop hebt en zet deze uit. Dan kan je weer gebruik maken van je WiFi.

Doet je WiFi het nog steeds niet? Neem dan contact op met onze helpdesk.

 

Mijn laptop doet het niet, help!

Soms gaat er iets mis met een laptop. Je kan altijd proberen je laptop opnieuw op te starten, vaak helpt dit!

Helpt dit niet, neem dan contact op met onze helpdesk.

Onze expertise inschakelen of vragen over laptops?

 

Neem contact op voor de mogelijkheden of bekijk al onze diensten.