Duurzaamheid

 

E-waste is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Volgens een rapport uit 2017 van de Global e-waste monitor werd er in 2016 in totaal 44.7 miljoen ton CO₂ genereerd. Slechts 20% van deze afval wordt goed gerecycled of hergebruikt. Van 4% weten we dat het gerecycled of gestort wordt. Van de rest (76%) is onbekend wat er mee gebeurt of waar het terecht komt. Waarschijnlijk wordt dit deel gedumpt, verhandeld, of onder slechte omstandigheden gerecycled. 

Door het hergebruiken van laptops voorkomen wij niet alleen e-waste, maar verkleinen wij de CO₂-voetafdruk van elke hergebruikte laptop aanzienlijk. Bovendien besparen wij CO₂ per hergebruikte laptop omdat er geen nieuwe laptop wordt aangeschaft, wat weer CO₂ zou kosten. 

Deze doelen staan in een lijn met de door de gemeente Amsterdam opgezette doelen voor circulariteit. In 2050 wil de gemeente volledig circulair zijn. Dat houdt in dat elk afvalproduct zo optimaal mogelijk hergebruikt of gerecycled wordt. Digi Surfer speelt dus een belangrijke rol in het verwezenlijken van deze doelen.

Wil je meer lezen? Bekijk dan de links onder aan de pagina. 

 

Onze expertise inschakelen of vragen over laptops?

 

Neem contact op voor de mogelijkheden of bekijk al onze diensten.